TALK.SHOW IN LANGUAGES - EN

A magyar nyelvű leírást ezen az oldalon lejjebb találod.

The half-hour of language practicing

A casual, friendly, foreign language discussion club.  Every Monday and Wednesday from 8pm. In all foreign languages.

Not a language class and not a "live" situation. Language practice! In small groups, on Zoom, twice a week, half an hour, with people who have the same goal as you: to practise, in a foreign language.

English, French, German, Italian, Spanish, Russian and Hungarian are almost always available, but if there are two of you who would like to speak another language, we will open a separate group for you.

The topics are casual, the groups are not levelled, no corrections are made and only those who want to prepare for a session should do so. The Talk.Shows are hosted by Katalin Boros and Szonja Hollósi.

The topics are always announced a month in advance.

You can participate in the Talk.Show In Languages half-hours for FREE! If you would still like to give, thank you. Your donation will contribute to the development and sustainability of the programme and will give us positive feedback on our work.

You can donate by buying Talk.Show sessions with Kata: https://www.boroskatalin.hu/vasarlas

You may also subscribe to our e-mail group: https://groups.google.com/g/talkshow-in-languages.
This is the best way to stay informed about all Talk.Show topics and updates. 

You can find us on Instagram at @talkshowing.

We also thank you for inviting your language speaking/learning friends to join us to grow our team.

You should know that we take photos and sometimes video footage at our events, which we use exclusively to promote Talk.Show In Languages. You can join if you agree.

The current link:
https://us05web.zoom.us/j/88594192739?pwd=L01yYXU5N1gzdGNMMi9FNWFjY1YrUT09

Meeting ID: 885 9419 2739
Passcode: XdZDG1

Schedule of Talk.Show In Languages sessions

After downloading the Zoom app, click on the link above to open the interface. You will arrive in the Waiting Room. From here Kata or Szonja will let you into the common space.

We are open from 19.55.

Come early so you have a few minutes to adjust your camera, sound, internet, drinks and comfortable seating.

The spoken language in the common space - as well as on our email list, FB group and Instagram page - is ENGLISH. If this is too confusing for you, feel free to tell us in another language what language you've come to practice.

20.03 The groups (Breakout Rooms) will open and the discussion can be started. There is always a given topic that you are free to deviate from.

20.18 After a quarter of an hour, a message appears on your screen saying that there is only 1 minute left. Then the system automatically puts everyone back in the common room (Main Session). The team will then be "reshuffled". You can move to a different language group or continue practising the same language with other people.

20.20 The second session lasts 8 minutes. The same signal is given to close the group in 1 minute as in the first session.

20.28 At the end, we exchange a few words together about how everyone has felt.

At 20.30 we say goodbye.

If you are a few minutes late at the beginning, we can put you in a room afterwards, feel free to come.

If you're out of words but still have time, you can leave the group (Leave Breakout Room) and ask the moderator to move you to another group.

You are always welcome!

TALK.SHOW IN LANGUAGES - HU

For English, please scroll up.

A nyelvgyakorlók félórája

Laza, vidám hangulatú, idegennyelvi beszélgetőklub. Minden hétfőn és szerdán este 8-tól. Mindenféle idegen nyelven.

Nem nyelvóra és nem is "éles" helyzet. Nyelvgyakorlás! Kis csoportokban, Zoom-on, heti kétszer, fél órában, olyanokkal, akiknek ugyanaz a célja, mint neked: gyakorolni, idegennyelven.

ANGOL, FRANCIA, NÉMET, OLASZ, SPANYOL, OROSZ ÉS MAGYAR MINT IDEGENNYELV csoportok szinte mindig vannak, de ha ketten már vagytok, akik más nyelven beszélgetnétek, akkor nyitunk külön csoportot nektek.

A témák hétköznapiak, a csoportokat nem szintezzük, nem javítgatjuk és készülni is csak az készüljön egy-egy alkalomra, aki kifejezetten szeretne. A Talk.Show-k házigazdái: Boros Katalin és Hollósi Szonja.

A témákat egy hónapra előre mindig meghirdetjük.

A Talk.Show In Languages félórákon INGYEN részt vehetsz! Ha mégis szívesen adnál, köszönjük. Adományoddal a program fejlesztéséhez és tartós fennmaradásához járulsz hozzá, és pozitív visszajelzést adsz a munkánkról.

Adni úgy tudsz, hogy Katánál veszel Talk.Show alkalmakat: https://www.boroskatalin.hu/vasarlas

Feliratkozhatsz az e-mail csoportunkba is: https://groups.google.com/g/talkshow-in-languages.

Ez hosszú távon a legbiztosabb módja annak, hogy minden Talk.Show témáról és aktualitásról értesülj. 

Instagramon az @talkshowing oldalon találsz minket.

Megköszönjük, ha elhívod a nyelveket beszélő / tanuló ismerőseidet is, hogy bővüljön a csapatunk.

Tudnod kell, hogy az alkalmakon fotót és néha videófelvételt is készítünk, amit kizárólag a Talk.Show In Languages program reklámozására használunk fel. Akkor lépj be, ha ezzel egyetértesz.

Az aktuális link:

https://us05web.zoom.us/j/88594192739?pwd=L01yYXU5N1gzdGNMMi9FNWFjY1YrUT09

Meeting ID: 885 9419 2739
Passcode: XdZDG1

A Talk.Show In Languages alkalmak menete

A Zoom applikáció letöltése után a fenti linkre kattintva megnyílik a felület. A váróterembe (Waiting Room) érkezel. Innen Kata vagy Szonja enged be a közös térbe.

19.55-től már nyitva vagyunk!

Gyere időben, hogy legyen pár perced a kamera, hang, internet, innivaló, kényelmes ülőhelyzet igazítására.

A közös térben - ahogyan az e-mail listán, a FB csopotunkban és az Instagram oldalunkon is - ANGOL a közös nyelv. Ha ez nagyon zavar, nyugodtan mondd el más nyelven, hogy te milyen nyelvet jöttél gyakorolni.

20.03-kor nyílnak a csoportok (Breakout Room), ahol indulhat is a beszélgetés. Mindig van előre megadott téma, amitől bátran eltérhet a beszélgetés.

20.18 Negyed óra múlva megjelenik egy üzenet a képernyődön, hogy már csak 1 perc van hátra. Ezután a rendszer automatikusan visszatesz mindenkit a közös térbe. Ekkor "újrakeverjük" a csapatot. Mehetsz másik nyelvű csoportba, vagy gyakorolhatod tovább ugyanazt a nyelvet, másokkal.

20.20 A második kör 8 perces. Ugyanúgy jelzést kapsz, hogy 1 perc múlva zárjuk a csoportot, mint az első körben.

20.28 A végén együtt még váltunk pár arról, hogy ki hogyan érezte magát.

20.30-kor elbúcsúzunk.

Ha az elején késel pár percet, utólag is be tudunk tenni valamelyik szobába, gyere bátran.

Ha kifogytál a szóból, de még van idő, megteheted, hogy kilépsz a csoportból (Leave Breakout Room) és megkéred a moderátort, hogy tegyen át egy másik csoportba.

Szeretettel várunk!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!